h1

City Lights (Luces en la ciudad)

Iniciació al cinema clàssic.                                      Ramon Breu

City Lights (Luces de la ciudad)


Sinopsi: Un rodamón s’enamora d’una venedora de flors cega i  decideix a ajudar-la en tot el que pugui. Després de salvar la vida d’un multimilionari, intentarà fer servir aquesta amistat perquè la noia es pugi operar i recuperar així la vista. L’amor callat i desinteressat, les barreres socials i les desigualtats, la soledat i la marginalitat, serveixen en aquest film perquè en Chaplin aparegui més crític i més humà. Un Chaplin, que sense paraules, aconsegueix expressar un munt de sentiments i d’emocions que alhora fan reflexionar sobre allò que li passa a l’ésser humà.

 

Fitxa de la pel·lícula:

 

Títol: City Lights

Producció: EUA, 1931

Guió, direcció i producció: Charles Chaplin

Fotografia: Rollie Totheroh

Música: Charles Chaplin

Ajudant de direcció: Harry Crocker

Durada: 82 minuts

Intèrprets: Charles Chaplin (Rodamón); Virginia Cherrill (Noia cega); Florence Lee (Àvia) ; Harry Myers (Milionari) i Allan Garcia (Majordom).

 

Activitats:

  1. Escriu la sinopsi o resum de la pel·lícula.
  2. A qui o què es critica en la primera escena?
  3. City Ligths és una pel·lícula silent, feta ja en el temps del cinema parlat, però que té efectes sonors que fan diverses funcions: feu-ne una llista.
  4. ¿Què pretén el director de la pel·lícula, en Charles Chaplin, al contraposar en aquesta pel·lícula dos ambients contraposats: el món pobre de la noia cega, per una banda; i el ric i ostentós del milionari, de l’altra?
  5. Descriu per escrit ,i també en un dibuix, els personatges de la pel·lícula. Parla del seu aspecte físic però també de com es comporten.
  6. T’has fixat que cada cop que apareix la noia en pantalla, se sent una melodia especial? Per què deu ser això?
  7. En la darrera seqüència de la pel·lícula, la noia com reconeix el rodamón?
  8. Quins sentiments i idees us ha suggerit la pel·lícula?

Deixa un comentari